LUSTRUM IN EUROPA

CORONA-PANDEMIE EN REIZEN

WELKOM TERUG BIJ LUSTRUM IN EUROPA!

Steeds meer Europese landen verwelkomen weer toeristen nu het einde van de corona-pandemie in zicht is. Eindelijk kunnen we weer met zijn allen reizen! Maar wat als de situatie straks weer veranderd? Wij snappen dat jullie waarschijnlijk veel vragen hebben, daarom lichten wij hieronder graag meer toe over het coronavirus en reizen met ons. 

Ben je op lustrumreis? Wij vinden het belangrijk altijd bereikbaar te zijn voor onze klanten. Je kan ons telefonisch of via WhatsApp bereiken op telefoonnummer 06 41 93 92 97. Ook zijn wij uiteraard per mail bereikbaar via info@lustrumineuropa.nl. Ben je al op lustrumreis? Dan komt hier nog een extra telefoonnummer van de lokale gids en/of partner bij. Kortom: we zijn dus altijd bereikbaar en je hoeft dus niet bang te zijn dat je alleen komt te staan! 

Ja zeker, absoluut! Wij hebben in alle landen hele betrouwbare partners zitten waar wij mee samenwerken en ons zeer goed op de hoogte houden over de situatie per land, regio, stad en zelfs per dorp. Wij zullen ook alleen lustrumreizen verkopen naar landen die open zijn of waarvan de redelijke verwachting is dat ze snel de grenzen openen voor toeristen. Ook houden wij de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken nauwlettend in de gaten voor de meest actuele adviezen.

Het is uiterst belangrijk dat jullie alleen bij een reisorganisatie boeken die de juiste verzekeringen heeft. Hieronder zetten wij uiteen waar wij voor zijn verzekerd. 

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO): bij eventueel financieel onvermogen van de reisorganisatie wordt de door jullie betaalde reissom in zijn geheel gedekt. Jullie lopen dus geen risico om jullie geld kwijt te raken. Goed om te vermelden: wij zijn de corona-pandemie zeer goed doorgekomen, zijn financieel gezond en hebben zin om na deze ellendige tijd weer veel jaarclubs en disputen te verwelkomen en vette lustrumreizen te organiseren! 

Calamiteitenfonds: als zich tijdens de lustrumreis een natuurramp of politieke onrust zich voordoet, dan zorgen wij ervoor dat jullie omgeboekt worden. De extra kosten zal het Calamiteitenfonds op zich nemen. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: voor onvoorziene omstandigheden hebben wij een verzekering afgesloten. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de dekking van eventuele zaak- en personenschade aan derden. 

Als reisorganisatie dragen wij dan ook bepaalde risico’s en verantwoordelijkheden. Kortom: jullie kunnen dus zorgeloos een lustrumreis bij ons boeken!

Wij gebruiken de reisadviezen zoals afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

  • Groen en geel: de lustrumreis kan gewoon doorgaan. Indien jullie je hier niet prettig bij voelen, dan zijn onze algemene voorwaarden van toepassing op het annuleren van de lustrumreis. 
  • Oranje: er zal maatwerk verricht worden in overleg met onze partners in het desbetreffende land. Jullie veiligheid staat bij ons voorop en moet daarom ook gegarandeerd kunnen worden. In principe gaat de reis gewoon door, maar wellicht dat er enkele aanpassingen nodig zijn in het programma. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met jullie! Indien wij de veiligheid niet kunnen garanderen, dan geldt een negatief reisadvies en zullen we kijken naar andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld het omboeken naar een andere datum of bestemming. 
  • Rood: er geldt een negatief reisadvies en de lustrumreis kan niet plaatsvinden. We zullen te allen tijde in overleg met jullie kijken naar wat er mogelijk is. Met de partners maken we flexibele afspraken. We zullen kijken naar andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld het omboeken naar een andere datum of bestemming. 

 

Mocht een deel van het land ‘rood’ of ‘oranje’ zijn, maar komen jullie niet langs deze plekken tijdens de reis, dan zal de reis in eerste instantie gewoon doorgaan. Mochten jullie dan toch eventuele wijzigingen willen doorvoeren, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

We hebben speciaal voor de corona-crisis een zogenoemd stoplicht systeem in het leven geroepen. Dat houdt kortgezegd in dat we op drie momenten (groen, oranje en rood), en indien nodig vaker, voor aanvang van de lustrumreis de huidige situatie met jullie gaan evalueren en bespreken. Op deze momenten kunnen jullie aangeven of jullie de lustrumreis nog door willen laten gaan of dat jullie je geld terug zouden willen hebben. Zelfs als het land veilig is en er geen risico is kunnen jullie kosteloos annuleren.

Na het laatste moment (het rode stoplicht) zullen de normale algemene voorwaarden van toepassing zijn als jullie de lustrumreis willen annuleren. Maar voordat het zover is hebben we de huidige situatie zeker 3 keer geëvalueerd en besproken met jullie. Wel zo veilig lijkt ons!

Let op: in verband met de huidige en gunstige corona-situatie zal het groene en oranje stoplicht komen te vervallen voor lustrumreizen geboekt na 1 juni 2022.

 

Samen met onze partners zullen wij een passende oplossing bieden: het kan bijvoorbeeld zijn dat we jullie vliegtickets omboeken of dat jullie een alternatief vergelijkbaar programma volgen. Eventuele kosten van deze wijzigingen zijn conform de algemene voorwaarden voor de reiziger. Het kan zijn dat jullie reisverzekering of annuleringsverzekering dit dekt, maar dat hangt af van de voorwaarden van jullie reisverzekering. Eventuele wijzigingen gebeuren uiteraard te allen tijde in overleg met jullie.

Ja zeker, absoluut! Wij hebben in alle landen hele betrouwbare partners zitten waar wij mee samenwerken en ons zeer goed op de hoogte houden over de situatie per land, regio, stad en zelfs per dorp. Wij zullen ook alleen lustrumreizen verkopen naar landen die open zijn of waarvan de redelijke verwachting is dat ze snel de grenzen openen voor toeristen. Ook houden wij de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken nauwlettend in de gaten voor de meest actuele adviezen.

Nu de pandemie ten einde komt, worden steeds meer nieuwe vluchten gepland. Kijk gerust zelfstandig naar vliegtickets, maar in principe kan je nooit meer dan 9 tickets boeken. Bij meer dan 9 personen verwachten de luchtvaartmaatschappijen dat je groepstickets boekt. Wij raden aan om in deze tijd goed te kijken naar de voorwaarden die door de maatschappijen gehanteerd worden. Tijdens corona zijn er flexibele voorwaarden opgesteld, check dit dus goed als je van plan bent zelfstandig te boeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wij kunnen je uiteraard hierin adviseren. 

Boek je groepstickets via ons? Wij ontvangen vaak zeer flexibele voorwaarden bij het aanvragen van deze tickets. Hier kan je denken aan het versoepeld annuleren of wijzigen van het aantal deelnemers en/of namen.

Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor eventuele vaccinaties, ook voor het coronavirus. Mochten jullie of een deel van de groep door een missende vaccinatie niet op reis kunnen, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing voor het eventueel wijzigen of annuleren van jullie lustrumreis. We maken geen uitzondering voor het coronavirus. 

Ja, de kosten voor corona testen zijn voor eigen rekening.

Lustrumreis Estland
Lustrumreis Georgië
Lustrumreis Letland
Lustrumreis Letland
Lustrumreis Litouwen
Lustrumreis Slovenie